En snårig tur i skogen

Var uppe i stallet tidigt idag för det började regna när jag var ute på balkongen och rökte vid halv 9. Pallrade mig iväg vid 9.20 för min stackare till pålle skulle minsann inte frysa i regnet.

När jag kom till stallet såg jag att stallägarna varit snälla och lagt täcke på min lilla plutt imorse, det var mycket uppskattat! Speciellt eftersom han är så frusen av sig.

 

Mockade, putsade mina ridskor med mitt nya läderbalsam, förberedde foder, tog ner hö och lite annat pyssel innan Jazz fick komma in. När vi kom in i stallet började det som vanligt regna ännu mer och jag fundera på om vi verkligen skulle ut och rida. Jag kom fram till att det skulle vi visst det, rumpetäcke på bara så är prinsen nöjd. Annars blir han så grinig för han hatar verkligen regn!

 

Bestämde mig för att bara ta en liten sväng för att se hur han kändes och för att jag var tvungen att skynda hem och plugga igen. Red stigen bortåt grusvägen med bommen när Jazze helt plötsligt far iväg i ren förskräckelse..

Fick stopp efter några steg och jag hängde minsann lite löst där ett tag men han är så snäll och stannar trots att jag hänger i stort sett på sidan :)

Prinsen hade gått så pass nära en av stängselstolparna att min fot dragit emot och det var jätteläskigt tyckte han. Dock lugnade han sig snabbt!

 

Kom fram till vår stig när jag ser att där står en bil parkerad. I skogen rakt in på vår stig så det fanns inte en chans att komma förbi, även det var läskigt tyckte Jazz :D

Fick ta en liten omväg genom skogen för att komma ut på stigen längre fram på rundan men det visade sig vara lättare sagt än gjort.

För några år sedan hade det inte varit några problem att ta sig fram men nu har de avverkat och lämnat massa grenar och skräp kvar efter sig, plus att det är väldigt igenväxt.

Jazz brukar bli lite stressad av nya vägar, speciellt i skogen där han inte riktigt har koll på vart han sätter fötterna eller hur det ser ut under gräset liksom. Vi klättrade runt en stund bland backar, igenvuxna stigar, över stockar och annat och kom efter en stund ut på vår vanliga runda.

Helt stressad var han inte men inte direkt cool heller. Han skötte sig i alla fall helt okej och vi kom ur skogen helskinnade båda två :)

 

Resten av rundan var han pigg och glad. Inget krångel eller sånt och han lyssnade bra på mig. Reagerade inte direkt på några farligheter utan tog oss hem utan några som helst tokerier från hans håll.

 

Duggregnade hela rundan men när man har rumpetäcke och bra kläder tycker jag bara det är mysigt!

 

Bild på prinsen från förra året


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0